Zoek
Sluit dit zoekvak.

Utrecht geeft liefde: aandacht en cadeaubon voor meer dan 200 vluchtelingen

Net voor de zomer viel het kabinet naar aanleiding van de discussie over opvang van vluchtelingen in ons land. Met diverse organisaties en kerken in Utrecht zijn we toen een actie gestart om een positief geluid te laten horen aan de vluchtelingen die verblijven in onze stad; een solidariteitsactie met de naam Utrecht geeft liefde. En met resultaat: we ontvingen meer dan 200 handgeschreven bemoedigende kaarten en we ontvingen voldoende geld om voor meer dan 200 mensen een cadeaubon te kopen.

Eind september hebben we de balans opgemaakt en vluchtelingen bezocht. Met een klein gezelschap konden we onder het genot van een bak koffie de vluchtelingen spreken en hen een kaart en cadeaubon van 10 euro geven. De bonnen zijn uitgedeeld op diverse locaties waar vluchtelingen wonen, met de hulp van een aantal vrijwilligers die o.a. betrokken zijn bij ChristenUnie en Serve the City.
De reacties van de bewoners waren heel bijzonder. Sommige vluchtelingen waren erg ontroerd door het bezoek dat we hen brachten en de aandacht die er is voor hen, anderen waren heel blij met de cadeaubon. Een van de bewoners van de Toevlucht vertelde: “Dit bedrag is misschien niet zoveel voor jou, maar voor mij is 10 euro erg veel geld!”
Dank aan iedereen die meedeed met deze actie en het gebaar dat we samen konden maken naar de vluchtelingen in onze stad!