Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Winnaar Mantel van Sint Maarten 2023

Youth for Peace van Sant’Egidio winnaar van de Mantel van Sint Maarten 2023

Op vrijdag 10 november vond de prijsuitreiking van de Mantel van Sint Maarten plaats in de Domkerk. Utrechtse vrijwilligersinitiatieven waarbij elkaar ontmoeten aan tafel, het bieden van hoop en het leven delen centraal staan maakten kans op een prijs.

Wethouder Rachel Streefland maakte de winnaars bekend. De grote winnaar is het project Youth for Peace van gemeenschap Sant’Egidio. De initiatiefnemers ontvingen € 2500 om hun initiatief te versterken. De jury oordeelt dat de omvang van het project weliswaar beperkt is, maar de impact voor alle betrokken jongeren groot. Er is sprake van gelijkwaardigheid in ontmoetingen en activiteiten. De maaltijd en het leven – met zijn mooie en minder mooie kanten- worden gedeeld. Ook is het project open – Utrechtse jongeren mogen zich aanmelden om ook mee te doen- en kans op navolging op andere plekken. Het project is van grote betekenis en geeft hoop voor de toekomst, juist omdat het project zich richt op de jonge generatie.  Meer informatie is hier te vinden.

De tweede prijs ging naar het project Silomaatjes van de Silogemeente aan de Herenstraat in Utrecht. Warme Woensdag van Kerk op Zuilen won de derde prijs.

Meer weten over de prijswinnaars, het evenement en het juryrapport? Ga naar www.mantelvansintmaarten.nl